Börja träna nu och betala till nästa termin (temin 1 /2024) 

 Plats: Puls Arena Landskrona, Varggatan 17.

NYBÖRJARE 2023

Vill du provträna karate är du välkommen de första veckorna varje termin. Lägsta ålder 7 år. Under provträninigen behöver du inte ha någon speciell utrustning, det räcker med vanliga träningskläder.

Nybörjare tränar med de övriga medlemmarna på måndagar 17.00 -18.00 samt onsdagar 17.00-18.00

Vi tränar i Pulsa Arena Landskrona, Varggatan 17.

Välkommen!

GRUNDTRÄNING

Innan du nått de högre graderingarna träna alla grundläggande karateträning tillsammans. Vi övar på slag, blockeringar och sparkar. Vi tränar även Kata, som är fasta rörelsemönster bestående av det vi lär oss i grundträningen. Allt detta är det som ligger till grund för kommande graderingar.

Börja träna Thai boxning (Muay Thai)

Börja träna Thai boxning (Muay Thai)

Vi är medlem i Svenska Muay Thai förbundet.

thaiboxnings

Thai boxning eller muay thai är en kampsport från Thailand som använder stående slag och spark i samband med olika clinching tekniker. Thai boxningen påminner om många indokinesiska kickboxningsstilar som pradal serey från Kambodja, tomoi från Malaysia, lethwei från Burma och muay Lao från Laos. 

Ordet muay i muay thai kommer från sanskrit mavya och betyder "att binda tillsammans". Muay thai syftar på "the art of eight limbs" alltså konsten med åtta lemmar och syftar på slag, sparkar, knän och armbågar, alltså användandet av åtta punkter av kontakt till skillnad från två eller fyra som är vanligt i traditionell boxning eller andra kampsporter. En utövare av thai boxning kallar för nak muay, här i västvärlden kan vi istället kallar för nak muay farang vilket betdyer utländsk boxare.

Muay Thais ursprung

Många olika former av kickboxning har länge utövats genom sydöstra Asien. Baserat på kinesiska och indiska kampsporter så kan dessa system härledas tillbaka upp till tusen år. Muay thai utvecklades ur den ännu äldre muay boran (ancient boxing) och var en obeväpnad kampstil för hur de siamesiska soldaterna skulle försvara sig efter att ha förlorat sitt vapen i strid. Vissa tror att muay boran utvecklades ur de siamesiska soldaternas vapen baserade stridssystem krabi krabong vilket även muay thai fått många influenser ifrån. 
Vanligtvis kallades dessa sporter endast för muay och var inte bara ett sätt att försvara sig i strid utan blev senare en publiksport där motståndare slogs gentemot varandra på arenor. Dessa muay tävlingar blev så småningom en vanlig del av fester och firanden. Efter ett tag utvecklades sporten från att slåss med knoger till att utövarna började ha hampa rep kring deras händer och underarmar, såkallad muay khat chueak. 
 1900-talets thai boxningMMA Dragon300
 13055483 762553543846107 5032816571574752447 n
 När Chulalongkorn (Rama V) blev kung 1868 så blev det inte bara en gyllene tid för Thailand utan även för thai boxningen. Tack vare kungens personliga intresse i kampsporten så växte muy thaien under fredstid som en form av träning, självförsvar och personlig utveckling.  Mästare av muay thai började lära ut thai boxning i läger där studenterna fick mat och skydd. Scouter skickades ut för att anordna tävlingar med andra läger. 

Dagens thaiboxning

Kung Rama VII såg till så att det blev ett regelrätt system för Muay thai. Thailands första boxningsring byggdes 1921 i Suan Kularp. Fighters i Lumpinee Kickboxing Stadium började bära boxningshandskar under träning och mot utlänningar. I inhemska matcher användes fortfarande rep runt händer ändå tills ett dödsfall i ringen och boxningshandskar infördes även här. Under denna tiden så började termen muay thai användes alltmer och den gamla stilen muay boran blev istället en uppvisningsform. Tack vare thai boxningens framgångar i MMA så har de blivit den vanligaste valet för stående fighters även om muay thaien till viss del influerats av kraftfullare västerländska slag. 
 

Muay thai i populärkultur

Intresset för muay thau i populärkultur har vuxet de senaste decenniet tack vara populariteten av kampsport i film.  Den mest kända thai boxaren är Tony Jaa efter sin roll i Tom-Yum-Gong och Ong Bak filmerna under 2000 talet. Men muay thai har även skildrats av Jean Claude Van Damme i 1989 i filmen Kickboxer och i filmen Chocolate från 2008.  Muay thai finns även i teve spelens värld och i manga. 

thaiboning landskrona680

MMA Barn träning i Landskrona

MMA Barn träning i Landskrona

 

 boxning landskrona malaMMA Barn träning i Landskrona. Barnträningar tar influenser av kampsport, gymnastik och funktionell träning. Det ger ditt barn en rolig och allsidig träningsform. All träning sker i form av lekar med fokus på ökad kroppskontroll och koncentration.Vårt mål med barnträningen är att förbättra kvalitéer som motorik, balans, koordination, smidighet och rumsmedvetenhet. Men även en förbättrad inlärningsförmåga, självkänsla och trygghet genom träningen och det sociala samspel som träningen ger. Vi har en helhets syn på träningen som inte enbart ser till att utveckla ett barn fysiskt utan hela människan. Självklart ser vi till att allt sker på ett säkert sätt i en trygg miljö.

Instruktörerna har flera års erfarenhet av träning och barnträning.Landskrona Shotokan Academy mini konceptet är utvecklat med hjälp av barnpedagog och barnläkare för att kunna tillgodose barnens speciella behov. Vi jobbar ständigt på att förbättra och utveckla systemet. Ett graderingssystem på under utarbetande.

  • MMA Kids 9 -12 år

Börja träna Boxning

Börja träna Boxning!

Boxning är en typisk slagsport där två tävlande försöker träffa varandra med slag. Boxning är en av de äldsta sporterna och var liksom brottningen en självklar del av de antika Olympiska spelen. Den moderna boxningen föddes ur de så kallade Quensberryreglerna som kom till grund 1867. Reglerna är i stor detsamma förutom den stora skillnaden med dagens boxning med handskar.

Olika typer av slag i boxning

Rak vänster/Jabb = Ett snabbt, effektivt, avståndsmätande och markerande slag med främre hand (vänster hand är främre för den vanlige boxaren)

Rak höger = Ska vara snabbt och explosivt. Kommer som regel direkt efter jabben. Kroppsvikten flyttas över till främre foten då slaget når sitt mål. Detta är det hårda slaget av de två.

Högerkrok/Right Hook och Vänsterkrok/Left Hook = Svingande hårt slag mot huvud eller kropp, långsammare än jabben.

Höger uppercut och Vänster uppercut = Underifrån upp mot huvud eller kropp.

Landskrona Shotokan Academy är medlem i Svenska Boxningsförbundet.

ali

Brazilian Jiu-Jitsu Landskrona

jaskoss

Vad är Brasiliansk Jiu Jitsu nogi? 

Brasiliansk Jiu-Jitsu (BJJ) är, enkelt uttryckt, brottning med grepp, fasthållningar, ledlås och strypningar. Stilens överlägsenhet i kamp på marken har gjort den till en grundpelare i MMA (Mixed Martial Arts) samtidigt som den även kan användas som effektivt självförsvar. BJJ kamp både stående och på marken, därtill hör: kast, svep och lås som är poänggivande eller vinnande beroende på om motståndaren ger upp.

GI and No-Gi Jiu-Jitsu: What are the Differences?

Gi and No Gi are the 2 forms of Brazilian Jiu-Jitsu. Gi Jiu Jitsu is grappling with the use of a traditional Gi, which allows you to grab the clothing of your opponent. No Gi is grappling without the traditional uniform, instead you wear shorts and a rash guard. In no gi you cannot grab your opponent’s clothing.

Vill du växa som människa, bli tränad, mindre rädd att gå hem sent på kvällarna och få ett stabilt självförtroende är detta sporten för dig. Vi garanterar dig en massa skratt och lärdom!

 Vi ses! Välkommen!

Submission Wrestling 680


demian nedim5demian maia 2demian maia 4

maia large

UFC Champion Demian Maia

 Shihan Mirce Opeloski, Jasmin Slatina


Träningsläger mad sensei Mirce Opeloski, Malmö

 

TRISELREGLER

MMA Dragon240

landskrona2019

Träningstider-Träningslokal

Puls Arena, Adress: Varggatan 17, 261 44 Landskrona

  Måndag Onsdag Fredag
Nybörjare 

17:00

17:00

Bältegrupp

17:00

17:00

17:00

wkf

olympic karate

unnamed

Kalender 2023

  • 28/1 WKF Seria A, Salzburg, Österrike
  • 4/2 EKF Junior, Cadet & U21 Championsh, Prag, Tjeckien
  •  12/2 Boden Open 2022, Hildursborg, Boden
  • 11/3 WKF Premier League, Rabat, Marocko
  • 9/4 Swedish Karate Open 2022, Kristianstads Arena
  • 11-15/5 EKF Senior Championship, Gaziantep, Turkiet

Karate Vinnare

tor

Besöksräknare

Vi har 163 besökare och inga medlemmar online

Besöksräknare