balten

Gradering

Gradering sker en gång per termin, vanligast i slutet av den. Det kräver att man har hunnit träna tillräckligt mycket, så ibland kan det krävas mer. Man ska ha tränat minst 30 gånger med instruktör under de sista 3 månaderna för att gradera till 9-3 kyu, för att gradera till 1:a eller 2:a kyu, krävs det 60 gånger under de senaste 6 månaderna.

Man avancerar i grad när man genomfört en godkänd gradering inför en examinator.

På en gradering får man visa upp sina färdigheter i de tre delmomenten kihon, kata och kumite. Examinatorn bedömer sedan elevens psykiska och fysiska utveckling. Klarar man kraven får man sedan ett bälte som beskriver just den graden.

Bältesgraderna i shotokan följer färgordningen bredvid med tillhörande benämning för varje grad (för muspekaren över bilden för att få se den). Nybörjare har vitt bälte fram till sin första godkända gradering.

Ju närmare det svarta bältet man kommer desto hårdare blir graderingarna. men träningen slutar inte vid det första svarta bältet, eftersom det finns tio svarta (Dan) bältesgrader också.

Man skiljer mellan barngrad (så länge man inte har hunnit fylla 13 år), och vuxengrad (från och med när man fyllt 13 år). Barn har en vit rand som går längs hela bältets längd för att se skillnad mellan dem. Barn graderar två gånger på varje grad (första gången till 9:e kyu), andra gången de lyckas får de ett svart streck.

När någon graderar till en vuxengrad från att ha en barngrad går man till nästa vuxengrad om man har ett svart streck, eller till samma vuxengrad om man inte har det.

Regler för att få gradera till de högre graderna

  • Man måste ha fyllt 14 år för att prova för en vuxen 3 kyu
  • Man måste ha fyllt 15 år för att prova för en vuxen 2 kyu
  • Man måste ha fyllt 16 år för att prova för en vuxen 1 kyu
  • Man måste ha fyllt 18 år för att prova för shodan (1 dan)

Mer detaljer kring gradering hittar du här!

landskrona2019

Tävling 2022

Jasmin slatina landskrona


Pga Corona är alla tävlingar vi planerade på VT inställda.

Träningstider-Träningslokal

Puls Arena, Adress: Varggatan 17, 261 44 Landskrona

  Måndag Onsdag Fredag
Nybörjare 

17:00

17:00

Bältegrupp

17:00

17:00

17:00

wkf

olympic karate

unnamed

Karate Vinnare

tor

Besöksräknare

Vi har 55 besökare och inga medlemmar online